December

December
image19
Bildtext
Julafton - 24 december I Sverige firas julafton den 24 december oftast med att man äter julmat, delar ut julklappar och umgås med släkt och vänner. Julafton inleder julhelgen men i de flesta engelsktalande länder firar man jul först den 25 december.

Ursprungligen firas julen till minne av Kristi födelse.

Förr kallades december för julmånad i Sverige.

Motivering
Motiv:
Självklart blev det jultema eftersom julen är decembers höjdpunkt. Det är glada miner, paket, frid och fröjd. Även nyårsafton får vara med på ett litet, litet hörn (tomteblosset)

Färgval: Den röda färgen finns med som en röd tråd i bilden, på paketsnörena och tomtemössan.

Sådär. Då va sista bilden på plats. Nu har ni en vecka eller två på er att säga vad ni tycker, sen skickas bilderna in för att trycks till en KALENDER.
Var inte rädda för att säga vad ni tycker. Hissa och dissa. Jag vill veta.




November

November
image18

Bildtext
I Sverige kallades förr november för vintermånad.

OBS: Glöm inte att uppvakta alla pappor den andra söndagen i november då fars dag firas.

Motivering
Motiv: I november kommer ofta den första snön och jag minns från när jag var liten att det var en magisk dag när första snön kom. Det dröjde inte lång stund innan jag och mina bröder var fullt påklädda och redo för att leka i snön. Därför kände jag att det passade bra med en lekfull bild i november. Figurerna fick ha ett litet snöbollskrig, roligt och lekfullt.

Färgval: Jag valde ljusa färger med inslag av blåa toner. De ljusa färgerna bryter av från den gråa hösten och de blåa tonerna ger en känsla av att det är kallt ute.


Lite hjälp tack.
Som ni ser är det en väldigt tunn bildtext den här gången jämnfört med de andra månaderna. Har ni något tips på vad mer som är värt att nämna om november?

ops, ser att det blev lite galet med "copyright -stämpeln" på den här bilden. Några bokstäver har bytt plats...men ni vet vad jag menar. (snor du så dör du!)

Oktober

Oktober
image17

Bildtext

Oktober upplevs ofta som en lång, grå och trist väntan på vintern. Faktum är att oktober är en timme längre än alla andra månader. Det eftersom vi går från sommartid till normaltid.

Om oktober sade man förr att: "Om löven icke vilja gärna falla av träden, då bliver det kall vinter. Kommer tordön i denna månad, det tecknar hårt år och stor storm."

Motivering
Motiv:
oktober var den bild jag började med eftersom vi började jobba med våra projektarbeten då. Jag utgick från hur jag kände mig då, frusen och lite småsur. Löven hade börjat falla och håret flög åt alla håll.

Färgval: Jag valde rostbrun-orange, gult och grått. Jag utgick ifrån färgerna på löven. Det gråa fick jag ifrån att det mesta kändes grått å trist. Gräset hade börjat tappa färgen och snön hade ännu inte kommit för att ljusa upp.

Första bilden jag gjorde i till min lilla kalender. Jämnför den med september som blev den sista bilden. Tycker ni jag utveklats något? Det tycker iaf jag^^

September

September
image16

Bildtext:
Efter en hel sommar av uteaktiviteter kan det vara skönt att koppla av med ett klasiskt brädspel tillsammans med en god vän.

Fia med knuff är en enklare variant av det indiska spelet Pachisi. Spelet har spelats av barn och vuxna i flera hundra år och slog igenom i Sverige på 1920-talet.

I England och många andra länder kallas spelet för Ludo. Den tyska varianten heter Mensch ärgere Dich nicht och är tysklands populäraste brädspel.

Motivering:
Motiv: När jag skulle göra den här bilden tog det slut på idéer. Kom verkligen inte på något speciellt som händer i september. Känns mest som en månad som bara flyter förbi utan några avbrott från vardagen. Men en sak jag gillar med september är att man kan sitta inne utan att ha dåligt samvete för att vädret är för fint för det. Det är mysigt att koppla av inne efter sommarens alla uteaktiviteter. Därför blev det just en sådan bild denna månad. Att spela spel hör ju sensommaren till på något vis och fia med knuff är ett spel som alla känner igen. Motivet passar dessutom bra in i hela kalenderns tema -  lekfullt.

Färgval: Jag valde en brun och dov färg till golvet för att det färgglada fiaspelet skulle framhävas bättre.

Yes, det var september det. Tihi sen maria länkade till mig på sin blogg har jag fått betydligt fler beökare. Kul, men ni får gärna kommentera också. Vill veta vad ni tycker om bilderna och mina ideér. Snart är det för sent för om någon vecka ska allt skickas in för tryck.


RSS 2.0